Sky King HCW8500

Debata o modelih: PicoZ, Hummingbird, Sabre, Dragonfly, MicroBell, Ikarus Piccolo, Walkera in podobnih
Odgovori
LEDuser
Začetnik
Prispevkov: 5
Pridružen: 04 Maj 2010, 07:05
Kraj: Ljubljana

Sky King HCW8500

Odgovor Napisal/-a LEDuser »

Pozdravljeni, sem nov na forumu rad pa bi odprl temo o omenjenem modelu 3CH helikopterja iskal sem že obstoječo temo vendar brez uspeha.

Pred kratkim sem na sejmu v Italiji kupil največji helikopter (kovinski okvir) katere so prodajali in ker sem ga dobil za zelo dobro ceno nisem okleval ;) . Prodajalec mi je seveda prodal helikopter z gyrotom katerega pa nima (sem opazil šele doma).

Helikopter je zelo velik (91cm) kar se tudi pozna na teži (730g). Ker je sad kitajskih "inžinerjev" je seveda ves nališpan in obdan z LEDicami in se sveti kot novoletna jelka. Za ta problem sem že poskrbel in odstranil nepotrebno šaro. V kompletu sem dobil daljinski oddajnik, rezervne lopatice (2x A , 2x B) ter rezervni zadnji rotor.

Včeraj sem imel manjšo nesrečo, na višini okoli 20m so mi odpovedale komande in gravitacija je naredila svoje. Helikopter je začel padati ker pa sem ga hotel rešiti sem dodal gas pri tem pa je zgornji stabilizator razbil spodnje lopatice in helikopter je treščil na tla. Škoda je bila kar velika zvito ogrodje, polomljene lopatice, razbita plastika,...
Seveda sem ga pokrpal in že leti vendar mislim da ne bo preživel še enega takega padca. Zato bi si rad že predčasno kupil rezervne lopatice, pri čemer pa imam problem.
Originalne lopatice so predrage kljub temu pa jih tudi ne pošiljajo v Slovenijo (ebay), zato bi rad kupil drugačne cenejše take kot prodajajo tukaj ne vem pa kako se meri dolžina in ali je širina + dolžina lahko malenkost drugačna.
Razmišljal sem tudi o domači izdelavi ampak ne vem če se splača.

Upam da ima še kdo (ga je imel ;) ) omenjen model in upam tudi da bo tema stekla v pravo smer.

LP, Matej

Slika
Uporabniški avatar
UROŠ MURKOVIČ
Dr. Modelar
Prispevkov: 2428
Pridružen: 25 Dec 2005, 12:29
Kraj: Lj-Črnuče MKV-Vrhnika

Odgovor Napisal/-a UROŠ MURKOVIČ »

Sicer nisem helikopterjaš vendar ,če ti je odpovedala komanda ti priporočam takojšen nakup nove sicer helikopter ne bo več dolgo letel :( .
Tut moja ženka je sestavljala avione.

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002305024191
http://www.mkv-klub.si/
Odgovori

Vrni se na Mikro-elektro helikopterji